ВОЛОНТЕРИЗАМ

Афирмишући оно најплеменитије у човеку - пацифизам, слободу, једнаке могућности, безбедност и правду за све људе, елементи волонтеризма представљају и најбитније елементе основа цивилног друштва.

 

Волонтери су основни капацитет Црвеног крста. Због тога што се коришћењем њиховог времена и напора може урадити посао који никада не би могао бити урађен са малим бројем плаћеног особља. Овај важан рад треба да буде признат, објављен и награђен.

 

Црвени крст помаже људима у кризним ситуацијама сваког дана. Било да је то помоћ социјално угроженим лицима, едукацији омладине о безбедности у саобраћају или превенције разних болести, у екстремним случајевима помоћ жртвама природних катастрофа и ратних дејстава, расељеним породицама, пружање неге и комфор оболелом или повређеном, или кроз подршку чланова њихових породица. Наш витални рад реализован је захваљујући људима као што сте Ви.

 

Црвени крст Ниш је увек у потрази за људима са различитим образовањем, талентима и нивоима вештине. Ако сте заинтересовани за волонтерски рад, контактирајте нас!