Вести

У периоду од 14 до 16. јуна, на семинару у Одмаралишту "Гај" Дивљана, одржане су радионице на тему Борба против трговине људима.

За нове волонтере Црвеног крста Ниш, у одмаралишту "Гај" у Дивљани одржан је семинар у периоду од 14. до 16. јуна. Волонтерима су презентоване активности којима се млади баве у Црвеном крсту.

Поводом обележавања 15. јуна, Светског дана борбе против насиља над старијима, у Црвеном крсту Ниш одржано је предавање са фокусом на то да је насиље над старијима проблем од глобалног значаја, како у сфери људских права тако и у сфери јавн…

***Ове године 14. Јун, Светски дан добровољних давалаца крви обележава се под слоганом „20 година прославе давања: Хвала вам, добровољни даваоци крви!“.

Светски дан добровољних давалаца крви Црвени крст Ниш обележио је доделом признања вишеструким даваоцима крви и уручењем награда ученицима за остварен пласман на конкурсу „Крв живот значи“ као и захвалница свим школама које су учествовале н…

Волонтери Црвеног крста Ниш су у суботу 1. јуна обезбеђивали трку "Рамонда сербика траил" у Јелашничкој клисури, и тиме помогли спортском удружењу "Стазама југа".

Међурегионално такмичење екипа Црвеног крста Србије у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и обољења Екипе Црвеног крста Ниш у категорији подмлатка и РППСО-а освојиле су 1. место, а у категорији омладине- 2. место. С…

Светски дан без дувана обележава се традиционално 31. маја. Ове године Светска здравствена организација (СЗО) пласирала је поруку којом настоји да подигне свест јавности о штетном утицају дуванских производа на децу и младе.

У Црвеном крсту Ниш је поводом обележавања Светског дана без дувана одржано предавање и волонтери су у уличној акцији поделили информативни материјал о штетности дувана и дуванских производа.

Волонтери Црвеног крста Ниш у раду са старијим особама држе радионице које имају за циљ смањење дигиталног јаза.

У Црвеном крсту Ниш у петак је одржана акција добровољног давања крви. Велико хвала свима који су издвојили своје време да дарују крв и тако постану писци живота.

У Црвеном крсту Ниш у Обреновићевој 39 у петак 24. маја одржаће се још једна акција добровољног давања крви, коју Црвени крст организује у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Ниш.

Екипа прве помоћи ЦК Ниш је у недељу 19. Мaј је помогао спортском савезу "Стазама југа" у организацији Ниш треил трке на Каменичком вису.

У Црвеном крсту Ниш данас је одржано Градско такмичење екипа прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења.

Црвени крст Ниш је у сарадњи са Филозофским факултетом, 15.маја организовао трибину на тему превенције трговине људима за студенте Департмана за социјалну политику и социјални рад.

У Црвеном крсту Ниш 13. маја организоване су радионице на тему здравог старења. Учесници су имали прилику да дискутују о предрасудама са којима се суочавају старије особе, жељама и потребама старијих лица и здравим навикама које доприносе о…