Вести

У Црвеном крсту Ниш у Обреновићевој 39 у петак 24. маја одржаће се још једна акција добровољног давања крви, коју Црвени крст организује у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Ниш.

Екипа прве помоћи ЦК Ниш је у недељу 19. Мaј је помогао спортском савезу "Стазама југа" у организацији Ниш треил трке на Каменичком вису.

У Црвеном крсту Ниш данас је одржано Градско такмичење екипа прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења.

Црвени крст Ниш је у сарадњи са Филозофским факултетом, 15.маја организовао трибину на тему превенције трговине људима за студенте Департмана за социјалну политику и социјални рад.

У Црвеном крсту Ниш 13. маја организоване су радионице на тему здравог старења. Учесници су имали прилику да дискутују о предрасудама са којима се суочавају старије особе, жељама и потребама старијих лица и здравим навикама које доприносе о…

Поводом 11. маја, Националног дана добровољних давалаца крви, волонтери црвеног крста Ниш одржали су уличну акцију поделе промотивног и информативног материјала у вези давалаштва крви. Подељене су и 592 захвалнице, 402 за 10. давање и 190 з…

У оквиру обележавања Недеље Црвеног крста, 9. маја је за студенте завршне године Факултета заштите на раду, кроз предавање, представљен Програм прве помоћи.

У Црвеном крсту Ниш је током данашњег дана организовано представљање програма ДРР и прве помоћи кроз радионице и дружење волонтера са ученицима ОШ " Краљ Петар И " , ОШ " Ратко Вукићевић" и Специјалне школе са домом ученика "Бубањ".

Црвени крст Ниш је, кроз радионичарски рад са децом, представио програме превенције трговине људима и промоције хуманих вредности.

У Црвеном крсту Ниш 10. маја одржана је и Скупштина младих волонтера. Теме су биле сумирање утисака о активностима које су спроведене у претходној 2023. години, реализоване и планиране активности за 2024. годину и припреме за градско такмиц…

У знак сећања на Анрија Динана, Међународни дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца обележава се 8. маја, на рођендан идејног творца највеће и најстарије хуманитарне организације на свету

У Црвеном крсту Ниш је поводом 8.маја, Светског дана Црвеног крста, одржана свечана седница Управног одбора на којој су додељене захвалнице волонтерима који су учествовали у евакуацији и збрињавању становника Насеља Стеван Синђелић.

Светски дан Црвеног крста 8. мај и Недеља Црвеног крста од 8. до 15. маја обележавају се под слоганом "Сачувајмо хуманост". Црвени Крст Ниш ће у оквиру Недеље Црвеног крста реализовати бројне активности.

У касарни "Мија Станимировић" волонтери ЦК Ниш Невена, Наталија и Илија су одржали обуку из прве помоћи за 67 припадника Војске Србије.

Црвени крст Ниш у априлу је отпочео са реализацијом пројекта „Бридинг Дигитал Дивиде“ који се бави унапређењем дигиталне писмености старијих особа. Донатор овог пројекта је УНФПА. Учесници ће кроз предавања и радионице стећи вештине у кори…