Вести

У Црвеном крсту Ниш одржане су радионице са старијим лицима које се реализују у циљу смањења дигиталног јаза. Неке од тема су коришћење е-управе, апликације Мој доктор, претрага лекова, онлине банкарство, друствене мреже, коришћење аплика…

Уличном акцијом поделе едукативног материјала, Црвени крст Ниш обележио је 26. јун - Међународни дан против злоупотребе и незаконите трговине дрогама.

У Црвеном крсту Ниш 26. јуна одржан је округли сто на тему „Побољшање положаја и иновирање услуга намењених мигрантима у локалној заједници и јачање партнерске сарадње у пружању подршке мигрантима“.

У склопу летњег кампа који је одржан од 21. до 23. јуна у одмаралишту Црвеног крста Ниш "Гај" у Дивљани, за учеснике су организоване и радионице на тему превенције трговине људима.

Црвени крст Ниш је у периоду од 21. до 23.јуна 2024. године организовао летњи камп за волонтере Црвеног крста Бабушница, Црвеног крста Дољевац, Црвеног крста Прокупље и Црвеног крста Ниш у одмаралишту „Гај“ у Дивљани.

Поводом обележавања Дана Министарства унутраших послова, Полицијска управа у Нишу реализовала је низ превентивних активности 22. јуна у Нишкој тврђави.

У периоду од 14 до 16. јуна, на семинару у Одмаралишту "Гај" Дивљана, одржане су радионице на тему Борба против трговине људима.

За нове волонтере Црвеног крста Ниш, у одмаралишту "Гај" у Дивљани одржан је семинар у периоду од 14. до 16. јуна. Волонтерима су презентоване активности којима се млади баве у Црвеном крсту.

Поводом обележавања 15. јуна, Светског дана борбе против насиља над старијима, у Црвеном крсту Ниш одржано је предавање са фокусом на то да је насиље над старијима проблем од глобалног значаја, како у сфери људских права тако и у сфери јавн…

***Ове године 14. Јун, Светски дан добровољних давалаца крви обележава се под слоганом „20 година прославе давања: Хвала вам, добровољни даваоци крви!“.

Светски дан добровољних давалаца крви Црвени крст Ниш обележио је доделом признања вишеструким даваоцима крви и уручењем награда ученицима за остварен пласман на конкурсу „Крв живот значи“ као и захвалница свим школама које су учествовале н…

Волонтери Црвеног крста Ниш су у суботу 1. јуна обезбеђивали трку "Рамонда сербика траил" у Јелашничкој клисури, и тиме помогли спортском удружењу "Стазама југа".

Међурегионално такмичење екипа Црвеног крста Србије у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и обољења Екипе Црвеног крста Ниш у категорији подмлатка и РППСО-а освојиле су 1. место, а у категорији омладине- 2. место. С…

Светски дан без дувана обележава се традиционално 31. маја. Ове године Светска здравствена организација (СЗО) пласирала је поруку којом настоји да подигне свест јавности о штетном утицају дуванских производа на децу и младе.

У Црвеном крсту Ниш је поводом обележавања Светског дана без дувана одржано предавање и волонтери су у уличној акцији поделили информативни материјал о штетности дувана и дуванских производа.

Волонтери Црвеног крста Ниш у раду са старијим особама држе радионице које имају за циљ смањење дигиталног јаза.