Волонтери спасиоци Црвеног крста Ниш Јована Лазаревска и Алекса Радосављевић били су у тиму Црвеног крста Србије

12.09.2023

Волонтери спасиоци Црвеног крста Ниш Јована Лазаревска и Алекса Радосављевић били су у тиму Црвеног крста Србије који је од 30. августа до 10. септембра спасилачки обезбеђивао Светско првенство у веслању.

 

На позив Веслачког савеза Србије, Црвени крст Србије је у периоду од 30. 8. - 10. 9. спасилачки обезбеђивао Светско првенство у веслању. Спасиоци на води су бринули о безбедности преко 1.000 такмичара који су овим путем, поред освајања медаља, имали прилику да се квалификују за Олимпијске игре у Паризу.

Током Светског првенства Црвени крст Србије је свакодневно у трајању од по 12 сати ангажовао 3 - 6 спасилачких чамаца. Преко 50 спасилаца на води из 16 организација Црвеног крста широм Србије бринуле је о безбедности такмичара на води.

Захваљујемо се Светској веслачкој федерацији, Веслачком савезу Србије и организационом одбору Светског првенства у Београду на указаном поверењу. Захваљујемо се организацијама Црвеног крста Александровац, Брус, Косово и Метохија, Крагујевац, Краљево, Кула, Ниш, Нови Сад, Обреновац, Сремска Митровица, Стари град, Суботица, Ужице, Војводина, Земун и Зрењанин на ангажовању њихових спасилаца на овој манифестацији, а свим ангажованим спасиоцима на води честитамо на успешном раду и одлично обављеном послу.

Још вести >>>