Градско такмичење у пружању прве помоћи 2022

23.05.2022

На Градском такмичењу у пружању прве помоћи, који је организовао Црвени крст Ниш, у категорији подмлатка најбоља је била екипа ОШ “Краљ Петар I”, екипа ОШ “Учитељ Таса” је заузела друго, а екипа ОШ “Душан Радовић” треће место.

У категорији омладине највише бодова освојила је екипа Гимназије “9. мај”, док је екипа Школе моде и лепоте била друга, а екипа Прехрамбено-хемијске школе се пласирала на треће место.

Првопласиране екипе одлазе на Међурегионално такмичење које ће се одржати 11. јуна у Пожаревцу.

Екипе прве помоћи су се такмичиле на седам полигона, од којих су четири радна а три забавна – који су се такође бодовали.

“Овакво знање је веома важно, да млади могу да пруже прву помоћ ако некоме не дај боже буде требало. Оно што јесте значајно је подршка Ватрогасно-спасилачке бригаде Ниша и наше Полицијске управе. Желимо као град да ова деца добију што више знања у пружању прве помоћи, али и да освоје награде и промовишу наш град на Међурегионалном такмичењу” - рекла је заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић, која је и отворила такмичење.

Секретар Црвеног крста Ниш Сања Стојановић подсетила је да се кроз програм Црвеног крста Ниш хиљаде младих упозна са основама прве помоћи. У неким школама, попут Правно-пословне, обуку су прошли ученици свих разреда!

Такмичењу су присуствовали и представници Полицијске управе Ниш, који су приказали полицијско возило и организовали забавне полигоне. На сваком пункту изазвали су велико интересовање грађана, нарочито најмлађих. Ватрогасно возило и своју опрему представили су припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде Ниш, који су у разговору са грађанима одговарали на сва питања о свом раду, превенцији и спасавању у случају пожара и других ванредних ситуација.

Такмичење је одржано на платоу испред Дечијег културног центра у Чаиру.

Честитамо победницима и захваљујемо се свим екипама - БРАВО!

 • Касарна „Књаз Михаило”

  У касарни „Књаз Михаило“, 18.августа 2022.године, Црвени крст Ниш се још једном овог лета састао са припадницима Војске Србије и том приликом одржао обуку из Програма прве помоћи...


 • Црвени крст Ниш на „Базару спорта“

  У организацији Спортског центра Чаир, од 16. до 18.августа, одржава се први „Базар спорта“ на простору од хале „Чаир“ ка клизалишту у периоду од 19-20:30 часова.


 • Летњи камп прве помоћи - Дивљана 2022

  У одмаралишту Црвеног крста Ниш „Гај“ у Дивљани, у периоду од 28. до 31.јула 2022.године, одржан је летњи камп у организацији ЦК Суботица и ЦК Ниш. Волонтерима су презентоване активности...


 • Светски дан превенције утапања 2022

  Светски дан превенције утапања се свуда у свету обележава 25.јула, и тим поводом у одмаралишту Црвеног крста Ниш „Гај“ у Диљани одржано је стандардизовано предавање на тему „Безбедност деце на купалишту“ за 32 волонтера...


Још вести >>>