ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН НЕСТАЛИХ.

30.08.2023

Дан 30. август у свету се обележава као Међународни дан несталих са циљем присећања на њих и указивања на право породица да знају судбину својих најближих који се воде као нестали.

Представници Црвеног крста Ниш су тим поводом породицама несталих поделили радове са пројекта који су заједно са њима реализовали, а који осликавају успомене на нестале чланове. Реч је о пројекту Међународног комитета Црвеног крста - Регионалне делегације у Београду и Црвеног крста Ниш под називом „Пружање психолошке и психосоцијалне подршке породицама несталих лица и меморијализација".

За скоро 9.800 људи, несталих у оружаним сукобима деведесетих на простору бивше Југославије, још се трага, а највећи део њих је са простора Косова и Метохије, подаци су Међународног комитета Црвеног крста.

 • Радионице за смањење дигиталног јаза

  У Црвеном крсту Ниш одржане су радионице са старијим лицима које се реализују у циљу смањења дигиталног јаза. Неке од тема су коришћење е-управе, апликације Мој доктор, претрага лекова, онлине банкарство, друствене мреже, коришћење аплика…


 • Обележен Светски дан борбе против злоупотребе дрога 2024

  Уличном акцијом поделе едукативног материјала, Црвени крст Ниш обележио је 26. јун - Међународни дан против злоупотребе и незаконите трговине дрогама.


 • Округли сто о мигрантима у Црвеном крсту Ниш

  У Црвеном крсту Ниш 26. јуна одржан је округли сто на тему „Побољшање положаја и иновирање услуга намењених мигрантима у локалној заједници и јачање партнерске сарадње у пружању подршке мигрантима“.


 • Радионице за учеснике летњег кампа

  У склопу летњег кампа који је одржан од 21. до 23. јуна у одмаралишту Црвеног крста Ниш "Гај" у Дивљани, за учеснике су организоване и радионице на тему превенције трговине људима.


Још вести >>>