Обука сертификованих тренера у програму борбе против трговине људима

 08. август 2024.


Treneri na obuci o trgovini ljudima

Црвени крст Србије је од 1. до 4. августа на Златибору организовао обуку сертификованих тренера у Програму борбе против трговине људима, на којој су учествовали и волонтери Црвеног крста Ниш Сара Станковић и Миња Лазаревић. Циљ обуке је припрема тренера за стандардизовано спровођење активности Програма борбе против трговине људима, која подразумева знање и коришћење свих едукативних модула и адекватно коришћење свих постојећих метода и техника рада са дефинисаним циљним групама.

Од 4. до 8. августа је организован и семинар за професионалце и сараднике који у свом раду могу доћи у контакт са жртвама трговине људима. Циљ семинара је био додатно оспособљавање у циљу превенције и ризика од трговине људима као и заштита потенцијалних жртава. На семинару су обрађене теме везане за улогу и значај Црвеног крста Србије у пружању помоћи, заштите и превенције ризичног понашања код миграната и домаћег становништва, као и улоге и значаја различитих установа и институција, представљени су најновији трендови у Републици Србији са посебним освртом на експлоатацију деце као и потребе одговора на изазове трговине људима.

Из Ниша су на семинару учествовале секретар Црвеног крста Ниш Сања Стојановић, из Центра за социјални рад Маја Трифуновић а из Дома за децу и омладину "Душко Радовић" Сузана Јовић - Вукадиновић.