Признања на Светски дан добровољних давалаца крви 2022

14.06.2022

Поводом 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви, Црвени крст Ниш је уручио плакете онима који су даровали драгоцену течност 35, 50, 75 и 100 пута. Признања даваоцима уручили су секретар Црвеног крста Ниш Сања Стојановић и др Зоран Анђелковић из Завода за трансфузију крви Ниш.

Један од хероја давалаштва крви је Душан Мишчевић који има 62 године - дао је округло сто пута крв! Како каже, финансијски не може да помогне, али је овако сигурно спасио барем неколико живота. Он је иначе страствени спортиста, такмичи се у куглању, а у екипи је са Галетом Кербером. И његова супруга и син су добровољни даваоци крви.

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви, додељене су и захвалнице школама које су учествовале на конкурсу "Крв живот значи" и тиме доприносе промоцији добровољног давалаштва. Ове године имамо и добитнике награда на конкурсу, ученице Прехрамбено-хемијске школе, за освојено прво место: Теодору Петровић у категорији СМС порука и Даницу Миљковић у категорији визуала. Захвалнице је уручила Јелена Томовска Живић, сарадница Завода за трансфузију крви Ниш.

Желимо да се захвалимо свим добровољним даваоцима крви, који кроз тај гест показују хуманост, солидарност и дају шансу и другима, којима је крв неопходна, да уживају у свим лепотама које живот пружа.

 • Касарна „Књаз Михаило”

  У касарни „Књаз Михаило“, 18.августа 2022.године, Црвени крст Ниш се још једном овог лета састао са припадницима Војске Србије и том приликом одржао обуку из Програма прве помоћи...


 • Црвени крст Ниш на „Базару спорта“

  У организацији Спортског центра Чаир, од 16. до 18.августа, одржава се први „Базар спорта“ на простору од хале „Чаир“ ка клизалишту у периоду од 19-20:30 часова.


 • Летњи камп прве помоћи - Дивљана 2022

  У одмаралишту Црвеног крста Ниш „Гај“ у Дивљани, у периоду од 28. до 31.јула 2022.године, одржан је летњи камп у организацији ЦК Суботица и ЦК Ниш. Волонтерима су презентоване активности...


 • Светски дан превенције утапања 2022

  Светски дан превенције утапања се свуда у свету обележава 25.јула, и тим поводом у одмаралишту Црвеног крста Ниш „Гај“ у Диљани одржано је стандардизовано предавање на тему „Безбедност деце на купалишту“ за 32 волонтера...


Још вести >>>