Радионице на светски дан без дуванског дима 2022

02.06.2022

На Светски дан без дуванског дима Црвени крст Ниш организовао је предавање и радионицу “Јеленина прича”, којима је присуствовало 18 ученика седмог разреда из Суботице. Предавање и радионицу држали су волонтери ЦК Ниш Алекса Радосављевић и Владан Ђукнић.

Светски дан без дуванског дима обележава се 31. маја како би се подигла свест јавности о разорним здравственим, друштвеним и економским последицама пушења и појачали напори који би резултирали престанком пушења. Овогодишња порука Светске здравствене организације је „Дуван: Претња нашој животној средини“.

Узгој, производња и употреба дувана трују нашу воду, земљиште, плаже и градске улице хемикалијама, токсичним отпадом, опушцима, укључујући микропластику, и отпад од е-цигарета. Дуванска индустрија доприноси климатским променама и смањује отпорност на климу, расипајући ресурсе и оштећујући екосистеме. Узгајање дувана доприноси крчењу шума, посебно у земљама у развоју.

Смањење потрошње дувана треба идентификовати као кључну полугу за постизање свих циљева одрживог развоја, а не само оних који су директно повезани са здрављем.

 • Касарна „Књаз Михаило”

  У касарни „Књаз Михаило“, 18.августа 2022.године, Црвени крст Ниш се још једном овог лета састао са припадницима Војске Србије и том приликом одржао обуку из Програма прве помоћи...


 • Црвени крст Ниш на „Базару спорта“

  У организацији Спортског центра Чаир, од 16. до 18.августа, одржава се први „Базар спорта“ на простору од хале „Чаир“ ка клизалишту у периоду од 19-20:30 часова.


 • Летњи камп прве помоћи - Дивљана 2022

  У одмаралишту Црвеног крста Ниш „Гај“ у Дивљани, у периоду од 28. до 31.јула 2022.године, одржан је летњи камп у организацији ЦК Суботица и ЦК Ниш. Волонтерима су презентоване активности...


 • Светски дан превенције утапања 2022

  Светски дан превенције утапања се свуда у свету обележава 25.јула, и тим поводом у одмаралишту Црвеног крста Ниш „Гај“ у Диљани одржано је стандардизовано предавање на тему „Безбедност деце на купалишту“ за 32 волонтера...


Још вести >>>