Црвени крст Србије објавио је резултате за најуспешније радове на конкурсу "Крв живот значи".

15.05.2023

Црвени крст Србије објавио је резултате за најуспешније радове на конкурсу "Крв живот значи". Ученица II разреда Прехрамбено - хемијске школе Даница Миљковић освојила је 1. место у категорији СМС порука а ученик IV разреда Уметничке школе у Нишу Димитрије Китић освојио је 3. место у категорији визуала.

Честитамо на освојеним наградама и захваљујемо се менторима и ученицима који су узели учешће у конкурсу. Захвалнице свим школама које су учествовале биће додељене 14. јуна на Светски дан добровољних давалаца крви.

 

 

Поводом 11. маја, Националног дана добровољних давалаца крви, Црвени крст Србије објављује резултате овогодишњег конкурса „Крв живот значи“ .

На овогодишњем конкурсу “Крв живот значи” ове године учествовале су 703 основне школе и 141 средња школа из 135 средина у Србији, а радове је послало 35.000 ученика.

Млађи основци су конкурисали својим литерарним, ликовним радовима и видео садржајима.

Старији основци и средњошколци су конкурисали са креативним СМС порукама, визуалима и видео садржајима.

У ужи избор је ушло преко 500 радова, а комисија Црвеног крста Србије је на националном нивоу одабрала до три најуспешнија из сваке категорије.

Националне награде будућим генерацијама давалаца крви биће уручене на свечаности поводом Светског дана добровољних давалаца крви, а оне ће отићи у у Београд (Младеновац, Стари град, Сурчин, Земун, Гроцка и Савски венац) Ниш, Нови Сад, Сомбор, Крагујевац, Шабац, Ужице, Јагодину, Аранђеловац, Трстеник и Мионицу.

Овим путем објављујемо њихове радове, а на yоутубе страници Црвеног крста Србије биће објављени награђени видео радови.

Честитамо свим победницима, њихови радови биће коришћени за промоцију добровољног давалаштва крви.

 

Још вести >>>