Vеsti

Volonteri Crvenog krsta Niš Sara Stanković i Minja Lazarević stekle su zvanje trenera u programu Borbe protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Srbije.

Povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a, predavanje u Medicinskoj školi u Nišu održala je volonterka Crvenog krsta Niš Minja Lazarević.

U periodu od 23. novembra do 17. decembra, Lidl Srbija i ove godine u saradnji sa Crvenim krstom Srbije sprovodi kampanju Mala dela su velika stvar.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana tolerancije, 16. novembra održane su radionice .

Međunarodni dan tolerancije proglasio je UNESCO 1995. u želji da se podigne svest javnosti o opasnostima netolerancije.

Na inicijativu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ove godine se po prvi put obeležava Međunarodni dan nege i podrške, 29. oktobar.

Crveni krst Niš je u okviru akcije " Bezbednost dece u saobraćaju" posetio učenike prvog razreda Osnovne škole "Učitelj Tasa".

Od 13. do 22. oktobra u odmaralištu "Gaj" u Divljani je boravilo dvadeset četvoro dece iz Miljkovca i Babušnice, u okviru realizacije Škole podmlatka.

U OŠ "Vožd Karađorđe", volonteri CK Niš nastavili su realizaciju radionica u okviru Programa PHV.

Na Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, Crveni krst Niš organizovao je uličnu akciju podele informativnog materijala.

U niškom hotelu Nais organizovan je godišnji sastanak Lokalnih timova za borbu protiv trgovine ljudima.

Danas se u svetu obeležava Svetski dan borbe protiv siromaštva. Deca i mladi predstavljaju dve trećine siromašnih.

VAŠE DVE RUKE MOGU DA SPASU ŽIVOT

Pod sloganom "VAŠE DVE RUKE MOGU DA SPASU ŽIVOT" Crveni krst Niš obeležio je Svetski dan oživljavanja.

Sreda je pravi dan za humanost

Mladi u Klubovima 25 su oni koji žele da u životu daju krv 25 puta, imaju od 18 do 25 godina i žele da uključe još 25 mladih u klub.