59. Marš tragom logoraša

14.02.2020

 Crveni krst Niš bio je suorganizator 59. Marša "Tragom logoraša" Saveza izviđača Grada Niša. Ekipa Crvenog krsta Niš iz prve pomoći u toku marša dala je sanitetsko obezbeđenje i vozilo. Inače, marš se tradicionalno organizuje u znak sećanja na 12. februar  1942. godine i godišnjicu proboja nacističkog logora na Crvenom krstu, kada je organizovano najmasovnije bekstvo logoraša u okupiranoj Evropi. Marš je okupio 105 izvidjača iz Niša, Svrljiga, Vranja i Skoplja (Severna Makedonija).   

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>