90 godina od smrti dr Vladana Đorđevića

01.09.2020

Predstavnici Crvenog krsta Niš položili su vence na spomen bistu dr Vladana Đorđevića i tako, zajedno sa rukovodstvom Vojne bolnice Niš i udruženjima koja neguju tradiciju ovog kraja obeležili 90 godina od smrti prvog srpskog školovanog hirurga i pionira niškog zdravstva. Zaslugom dr Vladana Đorđevića Vojna bolnica je i osnovana davne 1878. godine, samo deset dana od konačnog oslobođenja od Turaka, a na predlog doktora Đorđevića osnovano je Srpsko lekarsko društvo i Crveni krst Srbije. Bista je izrađena zahvaljujući arhitekti Hadži Ivanu Rediju i vajaru Miroljubu Kostiću.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>