Akcija “Bezbednost dece u saobraćaju” 2019

22.10.2019

 

Crveni krst Niš organizovao je akciju "Bezbednost dece u saobraćaju" u kojoj su učestvovali prvaci OŠ “Milan Rakić” iz Medoševca i Popovca.

Deca su u školskom dvorištu uvežbavala kako se prelazi ulica preko zebre a kako na pešačkom prelazu sa semaforima, sa policajcem koji reguliše saobraćaj, kako se treba kretati kolovozom, a upoznali su se i sa osnovama pružanja prve pomoći u slučaju saobraćajnog udesa.

Svake godine više od 100 organizacija Crvenog krsta sprovodi niz aktivnosti koje imaju za cilj bezbedno učešće dece u saobraćaju. Aktivnosti su usmerene ka deci, ali i vozačima. Najveći broj tih aktivnosti se sprovodi u septembru, kada Crveni krst u gradovima i opštinama realizuje akciju "Bezbednost dece u saobraćaju".

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>