Akcija davanja krvi, pokloni za humane dame

05.03.2019

Srednjoškolci su još jednom pokazali izuzetnu humanost. Akciji dobrovoljnog davanja krvi u Pravno-poslovnoj školi u Nišu odazvalo se čak 46 davalaca. Krv je dalo njih trideset dvoje. Povodom 8. marta, sve žene koje su dale krv dobile su poklon vaučer od Crvenog krsta Niš. 

Inače, Crveni krst Srbije ove godine temu “Dame u Crvenom krstu” povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, posebno posvećuje volonterkama u Crvenom krstu pri dobrovoljnom davalaštvu krvi, ali i samim ženama koje su davaoci krvi.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>