Akcija dobrovoljnog davanja krvi, Jul 2019

19.07.2019

U prostorijama Crvenog krsta Niš održana je još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi, sa velikim odzivom građana. Prijavilo se četrdeset troje davalaca, a krv je dalo njih 39.
Zbog sezone godišnjih odmora, pored redovnih akcija Zavoda za transfuziju krvi Niš i Crvenog krsta Niš, odlučeno je da se tokom letnjih meseci organizuju i dodatne akcije, kako bi se prikupilo što više jedinica krvi. 
Među onima koji su se odazvali je i Nišlija Slavoljub Savić koji je danas dao krv jubilarni trideseti put. Slavoljub kaže da ne propušta nijednu akciju. Smatra da svi treba da znaju da davanje krvi nije štetno za organizam davaoca, a da nekome može da spasi život.
Zalihe krvi uvek su manje tokom leta i dragocena tečnost je deficitarna u svim Zavodima. Zalihe traju dva do tri dana, a najdeficitarnije su RH negativne krvne grupe, kažu u niškom Zavodu za transfuziju, čije su ekipe svakodnevno na terenu celog juga i jugoistoka Srbije.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>