Akcije dobrovoljnog davanja krvi u niškim srednjim školama

12.03.2018

U svim niškim srednjim školama organizuju se akcije dobrovoljnog davanja krvi, tako da će mnogi punoletni učenici biti u prilici da prvi put daju krv.  Akcije organizuju Zavod za transfuziju krvi Niš i Crveni krst Niš. Ove godine novina je ta da su motivatori za davalaštvo krvi srednjoškolci koji su u Divljani od 1-3. marta ove godine završili obuku za motivaciju programa DDK.

Inače, puna primena Zakona o transfuzijskoj medicini počinje 1. januara 2019. Krv od dobrovoljnih davalaca uzima isključivo Zavod za transfuziju krvi u saradnji sa Crvenim krstom, dok praksa dobrovoljnih akcija davalaštva krvi ubuduće  neće biti moguća.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>