Borba protiv trgovine ljudima u niškim osnovnim školama

14.12.2019

U ponedeljak, 09.12.2019. godine u prostorijama OŠ Dušan Radović iz Niša održane su radionice za učenike dva odeljenja sedmog razreda. Druženje je započeto radionicom „Predstavljanje“ te je preko radionica „Zabluda ili istina“ kojom se žele razbiti neki mitovi o trgovini ljudima i „Pronađi me“ koja je osmišljena da učesnici rešavajući zagonetke iza kojih se krije priča o nekom segmentu borbe protiv trgovine ljudima dobijaju delove slagalice. Druženje je završeno radionicom „Tamna strana interneta“ koja za cilj ima savetovanje mladih kako da pravilno postupe u različitim situacijama dok slobodno vreme provode koristeći internet i društvene mreže.

U četvrtak i petak, 12. i 13. decembar, održane su radionice za dva odeljenja petog razreda OŠ Vožd Karađorđe. Kroz radionice „Predstavljanje“, „Pinokio – da li verujete u bajke“ i „Izvuci se“ učenici su upoznati sa pojmom trgovine ljudima, fazama trgovine ljudima, ali i kako da se zaštite u kriznim situacijama.

Radionice su vodili edukovani volonteri Dragana Milić i Danijel Frfalanović.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>