Borba protiv trgovine ljudima

20.07.2020

U petak 17.07. je u okviru programa Borbe protiv trgovine ljudima održana online radionica putem Zoom aplikacije za 11 volontera Crvenog krsta Niš, koja se zasnivala na gledanju klipova iz filma „Sestre” i diskusiji o njima. Učesnici online radionice su imali prilike da se upuste u samu problematiku problema trgovine ljudima i kroz diskusiju obnove faze trgovine ljudima, mehanizme kontrole žrtava i izlazak iz lanca trgovine ljudima. Na taj način, učesnici su postali svesniji ovog problema i položaja žrtava u lancu trgovine ljudima. Radionicu je održala edukatorka u program prevencije trgovine ljudima Crvenog krsta Niš, Dragana Milić.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>