Cela Pravno-poslovna škola na obuci iz prve pomoći

20.11.2017

U Crvenom krstu Niš danas je počela obuka učenika Pravno-poslovne škole Niš iz prve pomoći. Obuku će proći svi učenici svih razreda ove škole, njih 722. Smerovi poslovni administrator, službenik osiguranja i pravni tehničar proći će osnovnu obuku iz prve pomoći, dok će učenici koji pohađaju smer tehničar zaštite od požara imati i višu obuku iz prve pomoći, kako bi bolje savladali ono što ih kasnije čeka u praksi. Inače, Pravno-poslovna škola jedina je koja školuje tehničare zaštite od požara u Srbiji.
Predavači prve pomoći su lekari i medicinske sestre koji su prošli obuku u Crvenom krstu Niš. Njima će se priključiti i učenici Medicinske škole “Dr Milenko Hadžić” kao demonstratori, takođe obučeni za edukacije iz prve pomoći. 
Crveni krst Niš sa obe škole ima potpisan protokol o saradnji i vršnjačkoj edukaciji.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>