CK NIŠ NA PROMOCIJI PROJEKTA "ZAJEDNO I BEZBEDNO KROZ DETINjSTVO"

16.09.2023

Crveni krst Niš učestvovao je u promociji projekta "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo", koja je, u organizaciji Policijske uprave Niš, održana u Tvrđavi u subotu 16. septembra. Volonteri crvenog krsta Niš su kroz razne informativne radionice sa decom, roditeljima i prosvetnim radnicima predstavili aktivnosti koje Crveni krst realizuje u sklopu Programa prevencije trgovine ljudima i Promocije humanih vrednosti a prisutnima su podelili i informativne materijale.

Za učešće smo dobili i zahvalnicu MUP-a Srbije.

Inače, MUP će u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, uz podršku Misije OEBS-a u Republici Srbiji, Agencije za bezbednost saobraćaja i Udruženja ''Caritas'' Srbije, od školske 2023/2024. godine početi sa sprovođenjem projekta ''Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo''. Projekat će se realizovati u cilju podizanja svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanja različitih vidova nasilja i diskriminalcije, usvajanja strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konfilkata, razvijanja saosećanja i informisanja o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanja znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

 

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>