Crveni krst na terenu: podela porodičnih paketa

02.10.2019

U toku je podela porodičnih paketa, a predstavnici Crvenog krsta Niš, Centra za socijalni rad i resorna većnica zadužena za socijalna pitanja Tijana Đorđević Ilić obišli su domaćinstva koja dobijaju tu pomoć. Jedna od korisnika je i osamdesetogodišnja Kosanka Pavlović iz Sićeva, koja kaže da celo domaćinstvo živi od njene poljoprivredne penzije od 10.000 dinara.

 • Mnoge porodice su u jako lošem položaju. Obilaskom na terenu utvrđuje se pravo činjenično stanje. Teško je doći do ovakvih porodica, zato postoji integrisani servis pod ingerencijom Centra za socijalni rad kojim se pruža niz usluga – rekla je većnica Grada Niša Tijana Đorđević Ilić.

U paketima Crvenog krsta Niš je džak brašna, hrana i sredstva za higijenu. Pomoć je namenjena staračkim samačkim i višečlanim domaćinstvima po selima, koja nisu korisnici narodne kuhinje, a korisnici su novčane socijalne pomoći.

Sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović kaže da su povodom Međunarodnog dana starijih osoba obišli tri porodice koje ostvaruju ovu vrstu pomoći.

 • Ukupno 500 paketa namenjeno je za 500 porodica upravo po tim kriterijumima.

To je pomoć koja se obazbeđuje putem Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, kakvu Crveni krst distribuira jednom godišnje, po spiskovima Centra za socijalni rad i grada.

Podela porodičnih paketa počela je prošle nedelje.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>