Crveni krst Niš obeležava nedelju solidarnosti

26.09.2017

Podelom paketa hrane najugroženijima, Crveni krst Niš počeo je obeležavanje Nedelje solidarnosti. Paketi teški 63 kilograma obezbeđeni su za osobe sa invaliditetom koje nisu obuhvaćene programom Narodne kuhinje, a korisnici su materijalnog obezbeđenja. Reč je uglavnom o osobama sa seoskog područja, koje žive u veoma teškim materijalnim uslovima. Podela ukupno 30 paketa hrane organizovana je u magacinu Crvenog krsta u Novom Selu.

Ekipe Crvenog krsta sutra nastavljaju podelu još 10 paketa hrane osobama sa teškim invaliditetom koje žive u niškim selima. Podela se organizuje u saradnji sa Udruženjem osoba sa amputacijama i povredama na radu i Kancelarijom gradonačelnika Niša.

U četvrtak i petak pomoć stiže u još 20 ugroženih seoskih domaćinstava. Prevoz paketa hrane do njihovih domova obezbedio je Grad Niš.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>