CRVENI KRST NIŠ UČESTVOVAO U EVAKUACIJI NASELjA STEVAN SINĐELIĆ

21.04.2024

Crveni krst Niš pomogao je akciju evakuacije i zbrinjavanja stanovništva dela Naselja Stevan Sinđelić, zbog uklanjanja avio bombe koja je pronađena na gradilištu Naučno-tehnološkog parka. Iz naselja je uspešno evakuisano 1300 ljudi, a 24 građana bila su smeštena u prostor koji je grad Niš opredelio za te namene.

Bomba je u najkraćem roku neutralisana i uklonjena sa gradilišta. U akciji su učestvovali pripadnici MUP-a, Gradski štab za vanredne situacije, Crveni Krst Niš, Komunalna milicija, Zavod za urgentnu medicinu, Univerzitetski klinički centar i Dom zdravlja.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>