Crveni krst učestvuje na Sajmu za penzionere

05.12.2019

U okviru Sajma za pezionere koji se održava 7. i 8. decembra u Oficirskom domu, Crveni krst Niš predstaviće svoj program Brige o starima, podelom promotivnog materijala i pružanjem informacija o aktivnostima koje volonteri tokom godine organizuju za najstarije sugrađane. Cilj aktivnosti je podizanje svesti o važnosti unapređenja zdravog i aktivnog starenja, građanskog aktivizma, uzajamne pomoći, a stariji sugrađano mogu da saznaju i kako da ostvare svoja prava i lakše prebrode teškoće sa kojima se svakodnevno suočavaju. Program Brige o starima uključuje i razne zabavne aktivnosti koje im omogućavaju da provodu kvalitetno svoje slobodno vreme.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>