Dajte krv, 11.05.2021

08.05.2021

Crveni krst Niš u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u utorak, 11.maja od 9 do 14 h na Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija. Pozivamo studente i punoletne učenike da podrže akciju koja se održava na Nacionalni dan dobrovoljnog davanja krvi. Dobrodošli su i ostali građani dobre volje koji žele da učine ovaj humani gest i pruže šansu za život onima kojima je krv neophodna.

Podsećamo, da davalac krvi može biti svaka zdrava, punoletna osoba do 65 godina starosti.

Osobe koje su primile vakcinu kao meru zaštite od korona virusa mogu dati krv:

-Nakon kineske vakcine Sinopharm,Pfizer-BioNTech ili Moderna – odmah, bez odlaganja.

-Nakon Sputnik V ili AstraZeneca – ne treba dati krv 14 dana nakon prijema vakcine.

Osobe koje su preležale koronu, mogu dati krv nakon 28 dana od prestanka simptoma koji ukazuju na Covid-19.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>