Danas je “Trka za srećnije detinjstvo”

06.10.2017

Crveni krst Niš organizuje tradicionalnu akciju „Trka za srećnije detinjstvo“, 6. oktobra kod Planinarskog doma u Niškoj tvrđavi sa početkom u 12 sati. “Trka za srećnije detinjstvo“ je najmasovnija i najšira rekreativo-humanitarna aktivnost Crvenog krsta Srbije, gde mladi pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima. Ove godine trka se održava pod motom - „Imamo cilj - dođi na start“. Trku otvaraju najmlađi učesnici iz Dečjeg centra, da bi kasnije svaki razred (od prvog do osmog) u kategoriji dečaci i devojčice trčao svoju stazu prilagođenu uzrastu.

U trci učestvuju deca Dečjeg centra i đaci niških Osnovnih škola

Tehnički suorganizatori Trke; Savez za  školski sport grada Niša i Atletski savez Niški maraton.

Partneri: Grad Niš, Gradska opština Crveni krst i Dečji centar.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>