Davalaštvo krvi u vreme epidemije COVID - 19

18.03.2020

U sklopu sprečavanja širenja infekcije korona virusom (COVID -19) i uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji, otkazuju se planirane i dogovorene akcije dobrovoljnog davanja krvi u srednjoškolskim ustanovama i na fakultetima. S obzirom da nije moguće izvođenje akcija u školama i na fakultetima , obaveštavamo sve učenike, studente  i osoblje škola i fakulteta da, svi koji su bez simptoma karakterističnih za infekciju corona virusom, mogu ponuditi i dati krv na gradskim akcijama koje organizuje Crveni krst u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u svojim mestima. U Nišu je moguće dati krv u Zavodu za transfuziju krvi u Nišu savakog radnog dana od 7 - 19 i subotom od 8-14 časova.

Molimo potencijalne davaoce krvi da uključivanjem u redovne akcije pomognu da se prevaziđe nastala situacija, i obezbedi nesmetano lečenje krvnim komponentama, jer je u nekim slučajevima to jedini lek. Na ovaj način ćemo uspeti da zdravstveni sistem očuva svoju funkcionalnost i u uslovima vanrednog stanja.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>