DECA IZ HRANITELJSKIH PORODICA U CRVENOM KRSTU NIŠ

08.10.2018

Crveni krst Niš je, u saradnji sa Centrom za porodični smeštaj i usvojenje iz Niša, organizovao predavanje o ovoj humanitarnoj organizaciji za decu iz hraniteljskih porodica. Dvadesetak dece uzrasta od 15 do 25 godina upoznalo se sa istorijatom Crvenog krsta, počev od ideje Anri Dinana da formira međunarodno telo koje bi pomagalo ranjenicima na bojnom polju, pa sve do nastanka Crvenog krsta Srbije 1878.godine i Crvenog krsta Niša, odmah posle oslobođenja od Turaka.

Deca su mogla da saznaju i koje su osnovne aktivnosti Crvenog krsta danas – počev od socijalne delatnosti, prve pomoći, delovanja u nesrećama, preko uloge Crvenog krsta u dobrovoljnom davalaštvu krvi, zdravstveno-preventivnom radu do promocije humanih vrednosti...

Posebno zanimljivo bilo je predavanje o pružanju prve pomoći kod ujeda insekata, gušenja zalogajem hrane, krvarenja iz nosa.

Predavanje je deo brojnih aktivnosti Crvenog krsta Niš u okviru obeležavanja Dečije nedelje.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>