Deca iz ugroženih porodica u odmaralištu Crvenog krsta Niš

29.06.2017

Deca korisnici programa narodnih kuhinja iz Bujanovca i Medveđe od 29. juna borave u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani. Njih 49 tu će na odmoru i oporavku provesti deset dana a sa njima su dva vaspitača, četiri animatora i lekar. Boravak dece u odmaralištu "Gaj" zajednički realizuju Crveni krst Srbije i Ministrastvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ove godine će u odmaralištima Crvenog krsta u Baošićima, Vršačkom bregu, Bačkoj Palanci, Mitrovom polju i odmaralištu "Gaj" u Divljani ukupno boraviti 672 mališana iz socijalno ugroženih porodica.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>