Delovanje u nesrećama - Seminar prve pomoći

30.09.2020

U periodu od 25.-27. septembra 2020. godine u odmaralištu Crvenog krsta Niš „Gaj“ u Divljani održan je seminar iz Prve pomoći za članove jednice za delovanje u nesrećama CK Niš. Teme seminara su bile: Osnovni ciljevi prve pomoći, sredstva za pružanje prve pomoći, pregled i trijaža, opekotine, prelomi, krvarenja, stanja. Predavači su bili dugogodišnji volonteri programa Prve pomoći Natalija Nedeljković, Ilija Veličković i Teodora Dimitrov i stručni saradnik Ratomir Petković, koji su kroz zanimljiva i slikovita predavanja uveli nove volontere u oblast Prve pomoći i pomoći unesrećenima. Na seminaru je učestvovalo 24 polaznika.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>