Dobrovoljno davalaštvo krvi – godišnji sastanak 2019

03.12.2019

Redovan godišnji sastanak sa Zavodom za transfuziju krvi Niš i organizacijama Crvenog krsta koje sarađuju sa ovim Zavodom na planu prikupljanja krvi održan je 2. 12. 2019. godine u velikoj sali Univerziteta u Nišu u organizaciji Crvenog krsta Srbije.
Na sastanku su učestvovali generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, gospodin Ljubomir Miladinović, potpredsednik Crvenog krsta Srbije dr Milutin Mihajlović, direktorka Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja RS dr Vesna Rakonjac, direktoka Zavoda za transfuziju krvi Niš dr Vesna Knežević, načelnici dr Zoran Anđelković i Predrag Đorđević kao i stručni saradnik za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Srbije Marija Čukić.
Teme su se odnosile na rezultate postignute u 2019. i planove za 2020. godinu, kao i na aktuelnosti u dobrovoljnom davalaštvu krvi, a sve organizacije Crvenog krsta iz borskog, zaječarskog, pčinjskog , jablaničkog , pirotskog, pomoravskog, rasinskog, topličkog i nišavskog okruga su učestvovale u diskusiji.

Domaćin ovog sastanka bio je Crveni krst Niš.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>