Dobrovoljno davalaštvo krvi

17.04.2019

 

Akcija davanja krvi u gimnaziji “9 maj”

 U akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je 8. aprila 2019. godine organizovana u Gimnaziji “9. maj”, dragocenu tečnost dali su 21 učenik i jedan profesor. Zanimljivo je da je prvi put krv dalo čak 20 učenika. Akciju su organizovali Zavod za transfuziju krvi Niš i Crveni krst Niš.

  

Akcija u Mašinskoj školi

 I u Mašinskoj školi Niš akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvali su se i učenici i profesori. Dragocenu tečnost dalo je osmoro učenika i jedan profesor, a zanimljivo je da je većini učenika ovo bio prvi put da dobrovoljno da krv. Tokom ove akcije niški Zavod za transfuziju krvi dobio je pet novih davalaca.

Svim davaocima uručeni su simbolični pokloni Zavoda i Crvenog krsta Niš. Akcija je održana 9. aprila 2019. godine.

  

Akcija davanja krvi u gimnaziji „Bora Stanković“

 Gimnazijalci i njihovi profesori pokazali su svoju humanost. U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Gimnaziji Bora Stanković krv je dalo 16 učenika i petoro zaposlenih, među kojima su dva profesora i tri radnika škole. Tokom ove akcije prvi put krv je dalo čak desetoro učenika. Akcija je održana 9. aprila 2019. Godine.

  

Akcija davanja krvi u  medicinskoj školi "dr Milenko Hadžić"

 Učenici i njihovi profesori pokazali su svoju humanost. U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Medicinskoj školi "dr Milenko Hadžič" krv je dalo 26 učenika , jedan zaposleni i 2 volontera motivatora iz Crvenog krsta.. Akcija je održana 15. i 16. aprila 2019. godine.

 

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>