Dodatna obuka vršnjačkih edukatora u programu borbe protiv trgovine ljudima

11.02.2020

U periodu od 5. do 8. februara 2020. godine na Zlatiboru je održana dodatna obuka sertifikovanih i aktivnih edukatora u Programu borbe protiv trgovine ljudima koju je organizovao Crveni krst Srbije. Obuci je prisustvovao 21 vršnjački edukator, a sproveli su je sertifikovani treneri uz vođstvo i stručne konsultacije koordinatorke ovog programa gospođe Jelene Anđelić. Tokom tri dana obuke edukatori su imali prilike da unaprede svoje znanje i usavrše veštine potrebne za sprovođenje daljih aktivnosti na osnovu konstruktivnih sugestija, komentara i zaključaka realizatora obuke.

Kao predstavnik organizacije Crveni krst Niš obuci je prisustvovala Dragana Milić, sertifikovani vršnjački edukator u Programu borbe protiv trgovine ljudima.

 

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>