Dodela diploma dobrovoljnim davaocima krvi

14.06.2015

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u niškoj organizaciji Crvenog krsta uručena su priznanja višestrukim davaocima, koji su krv dali 50, 75 i preko 100 puta.

 

Georgij Pavlov (dao krv 109 puta) i Radomir Ilić (više od 50 puta je dao krv) su dobrovljni davaoci krvi preko 40 godina, od srednje škole, do danas.

 

Oko 20.000 Nišlija godišnje dobrovoljno daje krv.

 

"U Nišu nikada nijedna operacija nije odložena zbog nedostatka krvi", kažu u gradskoj organizaciji Crvenog krsta Niš.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>