Donacija kompanije DM narodnim kuhinjama Crvenog krsta Srbije

05.04.2022

Velika donacija kompanije DM drogerie markt, omogućila je da obroci u Narodnim kuhinjama Crvenog krsta Srbije budu bogatiji zahvaljujući artiklima hrane nabavljenim iz ove donacije. Naime, u kampanji Giving Friday koju je dm tradicionalno sproveo prošle jeseni, prikupljeno je 3,5 miliona dinara koji su namenjeni za nabavku hrane koja je sada pripremljena kroz obroke ili je podeljena korisnicima narodnih kuhinja širom zemlje.

Donacija je raspoređena na Narodne kuhinje u 61 sredini koje u njima broje ukupno 27.172 korisnika širom Srbije. Među njima je i naša Narodna kuhinja u Nišu, čiji će korisnici dobiti jabuke koje se dele prilikom distribucije obroka Iz kompanije dm ističu da su ponosni na ovu sada već tradicionalnu akciju u okviru koje doniraju pet odsto prometa u humanitarne svrhe.

Kompanija sprovodi kampanju Giving Friday na nivou cele dm Grupe pod sloganom„Giving is the new black“, kada umesto ponude popusta i akcija na Crni petak donira pet odsto prometa u humanitarne svrhe. Ova jedinstvena inicijativa pokrenuta je 2019. godine, kada je drogerijski lanac donirao 3 miliona dinara Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova, dok je tokom poslednje dve godine donacije prikupljene u kampanji usmerio Narodnim kuhinjama Crvenog krsta Srbije u ukupnoj vrednosti od 6,5 miliona dinara.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>