Donesi odluku - ostavi duvan

10.06.2021

Povodom obeležavanja Sveskog dana bez duvana, Crveni krst Niš je organizovao tribinu za volontere, studente Socijalne politike i socijalnog rada i psihologe koji su se u svom radu bavili problematikom vezanom za rizike i posledice korišćenja duvanskih proizvoda.

Svetski dan bez duvana 2021. godine obeležen je pod sloganom "DONESI ODLUKU - OSTAVI DUVAN".

Cilj tribine je da ukaže na štetnost duvanskog dima i posledice po zdravlje kod onih koji konzumiraju duvan ionih koji su izloženi duvanskom dimu, a učesnici su mogli da čuju i razloge i savete za odvikavanje od pušenja.

Svetska zdravstvena organizacija je ove godine pokrenula globalnu kampanju sa ciljem osnaživanja i pružanja podrške korisnicima da prestanu da koriste duvan i duvanske proizvode. U ostvarivanju ovog cilja važna je promocija socijalne podrške, podrške stručne službe i unapređenje i razvoj savetovališta za odvikavanje od pušenja i usluga koje pružaju, kao i osnaživanje korisnika za odvikavanje od upotrebe duvana i duvanskih proizvoda.

31. maj je dan koji se obeležava sa ciljem da se istakne važnost prevencije i borbe protiv pušenja kao i značaj upražnjavanja zdravih stilova života.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>