Doobuka volontera za program DDK

16.08.2019

U prostorijama Crvenog krsta Niš i odmaralištu “Gaj” u Divljani 12. i 13. avgusta održane su radionice doobuke za program dobrovoljnog davalaštva krvi pod nazivom  „Poveži se i ti“. Učestvovalo je 12 volontera Crvenog krsta Niš koji su već prošli obuku iz programa DDK i tri trenera Crvenog krsta Srbije.

Cilj dodatne obuke je da volonteri poboljšaju veštine koje su potrebne da se pripremi konkretna akcija dobrovoljnog davanja krvi . Veći deo pripreme podrazumeva promovisanje akcija davanja krvi, čemu je na radionicama posvećena posebna pažnja.

Volonteri su učili kako se najbolje poruka prenosi preko plakata, dopisnica i flajera, kako treba pripremiti tekst za SMS poruke i kako da koriste internet i društvene mreže za promociju akcije dobrovoljnog davanja krvi. Takođe, volonteri su savladali veštine u komunikaciji sa raznim ljudima, kako bi umeli da se ponašaju u nepredvidivim situacijama sa mnogo ljudi.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>