Državno takmičenje ekipa prve pomoći

23.09.2019

Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Srbije u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja održano je 21. septembra 2019. godine u Tašmajdanskom parku u Beogradu. Najmasovnija manifestacija koju Crveni krst Srbije organizuje svake godine okupila je više od 700 volontera Crvenog krsta iz cele Srbije.

Ekipe Crvenog krsta Niš postigle su sledeće rezultate: Ekipa koja se takmičila u realističkom prikazu stanja i povreda osvojila je 12. mesto, u pružanju prve pomoći ekipa omladine plasirala se na 11. mesto a ekipa podmlatka na 10. mesto.

Takmičenje je ove godine bilo posvećeno bezbednosti dece u saobraćaju, a slogan je bio „I mi učestvujemo! Bezbedni u saobraćaju“.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>