Druženje sa najmlađima u nedelji Crvenog krsta

17.05.2019

U prostorijama Dečijeg kulturnog centra u Čairu, u okviru programa “Promocije humanih vrednosti” (PHV) u četvrtak, 9. maja 2019. održana je manifestacija povodom Nedelje Crvenog krsta. Učestvovali su učenici OŠ „Učitelj Tasa“ , Specijalne škole „Bubanj“ i Andrej Dimitrijević, pobednik Majske pesme 2018. godine iz Dečijeg kulturnog centra. U skladu sa temom „Ljubav“, koju je ove godine Međunarodna federacija Crvenog krsta i Crvenog polumeseca opredelila, program PHV-a je posvećen najmlađima iz čijih srca ona najiskrenije izvire.

Tokom ove manifestacije, organizovan je i prijem  dece predškolskog uzrasta Dečijeg  Centra i OŠ “Učitelj Tasa”  u Crveni krst. Po završetku programa, deca su nastavila druženje kroz razne aktivnosti koje su volonteri PHV-a spremili za njih.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>