Edukacija gimnazijalaca o davalaštvu krvi

13.04.2018

Volonteri Crvenog krsta Niš, edukovani za program motivacije dobrovoljnog davalaštva krvi, od ponedeljka 16. aprila 2018. godine organizuju vršnjačku edukaciju učenika niških gimnazija “9. maj”, “Bora Stanković” i “Svetozar Marković”. Uz podršku svojih profesora i psihologa realizovaće radionice na kojima će vršnjacima približiti ideju dobrovoljnog davalaštva krvi i ukazati na značaj tog humanog čina za zdravlje građana i celokupni zdravstveni sistem Srbije. Radionice se organizuju za učenike trećih i četvrtih razreda. Na taj način učenici se motivišu da i sami postanu dobrovoljni davaoci krvi i samim tim odgovorni članovi društva.

Volonteri Crvenog krsta Niš -  Nemanja Đordjevic, Danica Đordjevic, Manuel Osmanović, Milica Spasojević, Anja Janković i Anđelna Kocić na ovaj način, kao mladi lideri, sprovode Zakon o Crvenom krstu Srbije, kojim je motivacija dobrovoljnih davalaca krvi poverena Crvenom krstu kao javno ovlašćenje.

U istim gimnazijama će od 19. aprila  Zavod za transfuziju krvi u saradnji sa Crvenim krstom organizovati redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi, kojoj će moći da se odazovu svi punoletni učenici.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>