Edukacija iz prve pomoći u školi “14. Oktobar”

30.05.2017

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje ''14. oktobar'' iz Niša, Crveni krst Niš održao je predavanje i kratku obuku iz prve pomoći. Obuku je prošlo 17 učenika srednje škole. Njima je prikazan način na koji se saniraju povrede podlaktice,  Hajmlihov zahvat kod gušenja zalogajem, značaj i način postavljanja povređenog u tkz. koma položaj kao i ukazivanje prve pomoći kod epileptičnog napada.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>