Ekipe Crvenog krsta Niš spremne za državno prvenstvo

20.09.2019

Tri ekipe Crvenog krsta Niš učestvovaće u subotu 21. septembra 2019. na Državnom takmičenju u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja, koje će se održati u Tašmajdanskom parku. Na ovom najvećem takmičenju Crvenog krsta Srbije, Niš predstavljaju ekipa omladine, ekipa podmlatka i ekipa za realistični prikaz povreda.

Državno takmičenje okuplja preko 700 volontera Crvenog krsta iz cele Srbije. Ove godine posvećeno je bezbednosti dece u saobraćaju i odvija se pod sloganom „I mi učestvujemo! Bezbedni u saobraćaju“. Takmičenje će se će se realizovati na 15 poligona.

Prva pomoć je prepoznatljiv simbol organizacije Crvenog krsta u celom svetu i jedna je od najznačajnijih aktivnosti Crvenog krsta Srbije. U organizacijama Crvenog krsta Srbije preko 25.000 građana svake godine nauči osnovne veštine prve pomoći. Obuka dece i mladih je posebno važna, takmičenja ekipa podmlatka i omladine Crvenog krsta se organizuju na svim nivoima i okupe 3.000 takmičara iz cele Srbije.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>