Ekipe prve pomoći takmiče se u utorak u Čairu

27.05.2019

U parku Čair ispred Dečijeg kulturnog centra u utorak od 10 sati održaće se Gradsko takmičenje ekipa prve pomoći. Znanje i spretnost odmeriće 13 ekipa Crvenog krsta Niš sa ukupno 78 takmičara. Na ovom atraktivnom takmičenju, uz realističan prikaz rana i povreda, osnovci i srednjoškolci će pokazati kako što brže i spretnije mogu da pomognu u slučaju raznih nesreća - od zaustavljanja krvarenja, previjanja rana do primene veštačkog disanja i tehnika za ponovno uspostavljanje rada srca kod povređenih. Najbolje ekipe Crvenog krsta Niš izboriće se za učešće na međuregionalnom takmičenju 8. juna na Oblačinskom jezeru.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>