EVROPSKI DAN BORBE PROTIV TRGOVINE LjUDIMA (1)

18.10.2023

Na Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, Crveni krst Niš organizovao je uličnu akciju podele informativnog materijala. Volonteri su o toj temi razgovarali sa sugrađanima kako bi skrenuli pažnju javnosti da žrtva može biti svako, da su nekada nedovoljno jasni signali koji mogu da nas uvuku u lanac trgovine ljudima.

Ta tema je važna i za najmlađe, pa je u odmaralištu "Gaj" u Divljani za decu na oporavku održana radionica "Druženje sa Mišom i Mašom".

Crveni krst želi da skrene pažnju javnosti da je, uz seksualno iskorišćavanje, radna eksploatacija jedan od oblika trgovine ljudima koji je neophodno izdvojiti i upozoriti sve koji su u potrebi za poslom i zaradom, a bez dovoljno znanja o uslovima zapošljavanja da obrate pažnju na konkurse, firme kojima šalju svoje biografije, informacije koje daju i kod koga odlaze na razgovor.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>