Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

20.10.2020

Crveni krst Niš  je Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, 18.oktobar obeležio uličnom akcijom prilikom koje su volonteri u razgovoru sa građanima i podelom promotivnog materijala želeli da skrenu pažnju javnosti na ovaj ozbiljni društveni problem sa posebnim osvrtom na vulnerabilne grupe. Cilj ovakvih manifestacija i aktivnosti koje se realizuju tokom godine u vidu edukacija kroz radioničarski rad  je preventivnog karaktera i odnosi se na prepoznavanje problema trgovine ljudima, načina na koji ljudi postaju žrtve, mehanizama koji se koriste za kontrolu žrtava, načine izlaska iz lanca i na koji način se može pomoći u suzbijanju ovog problema i one su prvenstveno usmerene na decu i mlade kao i posebno ranjive ciljne grupe ali i na profesionalce koji u svom radu mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>