Fotografije iz Divljane u Trentu

21.11.2017

Naš veliki prijatelj i saradnik, sirijsko-italijanski profesionalni fotograf Ibrahim Mala, ovih dana otvara svoju novu izložbu fotografija sa njegovih misija u Siriji i drugim zemljama bliskog istoka, kao i fotografija koje prikazuju crtice iz života ljudi duž migrantske rute, ka zapadnoj Evropi.

To je najnovija u nizu takvih izložbi, ali je značajna po tome što su po prvi put zastupljene i fotografije iz Srbije. One su nastale prošlog meseca, za vreme održavanja radionice posvećene humanitarnoj fotografiji u vanrednim situacijama, u odmaralištu CK Niš “Gaj” u Divljani. Iako je Srbija dobila sve pohvale za human odnos prema nevoljnicima koji su primorani da, zbog rata, napuste svoje domove i krenu u neizvesnost izbegličkog života, ovo je prvi put da i na izložbi kolege Ibrahima to bude prikazano široj javnosti u inostranstvu.

Po njegovim rečima, od sada će te fotografije biti deo stalne postavke izložbe koja prenosi ideje humanosti širom sveta, i na tome mu se najsrdačnije zahvaljujemo.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>