Godišnji sastanak o DDK u Nišu 2022

09.12.2022

U Nišu je održan godišnji sastanak o dobrovoljnom davalaštvu krvi, koji je okupio predstavnike Crvenog krsta Srbije, organizacija Crvenog krsta i Zavoda za trasfuziju krvi Niš.

Sastanku je prisustvovao i Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, koji je istakao da se više od 65 odsto jedinica krvi prikupi kroz akcije Crvenog krsta, u koje je uključeno 4.500 volontera. U periodu od januara do kraja novembra ove godine akcijama DDK prikupljeno je 38.000 jedinica na teritoriji Zavoda za tranfuziju krvi u Nišu.

Predstavljeni su i rezultati aktuelnog istraživanja koje smo sproveli ove godine sa 3.000 davalaca u Srbiji, koji su značajni za razumevanje potreba davalaca krvi u našoj zemlji.

Zbog pandemije korona virusa, ovo je prvi sastanak koji se, nakon dve godine pauze, organizuje “uživo”.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>