GODIŠNjI SASTANAK TIMOVA ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LjUDIMA Crveni krst Srbije / Red Cross of Serbia

17.10.2023

U niškom hotelu Nais organizovan je godišnji sastanak Lokalnih timova za borbu protiv trgovine ljudima. Na sastanku su predstavljeni rezultati rada na nacionalnom i lokalnom nivou, sa posebnim osvrtom na sprovedene aktivnosti lokalnih timova i saradnju sa multidisciplinarnim timovima Severne Makedonije. Sastanak se organizuje u svetlu obeležavanja 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, kao i deset godina od osnivanja prvih lokalnih timova za borbu protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji.

O ovoj temi govorili su nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima Nenad Simić, Marija Nikolić – Kancelarija Zaštitnika građana, Jovana Mihajlović iz Ambasade Švajcarske u Srbiji i Marko Perović iz Međunarodne organizacije za migracije.

Na sastanku učestvuje i sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović.

Sastanak je organizovan u sklopu projekta Međunarodne organizacije za migracije (IOM) pod nazivom “Jačanje kapaciteta i partnerstava za upravljanje migracijama u Srbiji” koji se sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Komesarijatom za izbeglice i migracije, a uz podršku Švajcarske konfederacije.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>