Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći 2022

23.05.2022

 

Na Gradskom takmičenju u pružanju prve pomoći, koji je organizovao Crveni krst Niš, u kategoriji podmlatka najbolja je bila ekipa OŠ “Kralj Petar I”, ekipa OŠ “Učitelj Tasa” je zauzela drugo, a ekipa OŠ “Dušan Radović” treće mesto.

U kategoriji omladine najviše bodova osvojila je ekipa Gimnazije “9. maj”, dok je ekipa Škole mode i lepote bila druga, a ekipa Prehrambeno-hemijske škole se plasirala na treće mesto.

Prvoplasirane ekipe odlaze na Međuregionalno takmičenje koje će se održati 11. juna u Požarevcu.

Ekipe prve pomoći su se takmičile na sedam poligona, od kojih su četiri radna a tri zabavna – koji su se takođe bodovali.

“Ovakvo znanje je veoma važno, da mladi mogu da pruže prvu pomoć ako nekome ne daj bože bude trebalo. Ono što jeste značajno je podrška Vatrogasno-spasilačke brigade Niša i naše Policijske uprave. Želimo kao grad da ova deca dobiju što više znanja u pružanju prve pomoći, ali i da osvoje nagrade i promovišu naš grad na Međuregionalnom takmičenju” - rekla je zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović, koja je i otvorila takmičenje.

Sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović podsetila je da se kroz program Crvenog krsta Niš hiljade mladih upozna sa osnovama prve pomoći. U nekim školama, poput Pravno-poslovne, obuku su prošli učenici svih razreda!

Takmičenju su prisustvovali i predstavnici Policijske uprave Niš, koji su prikazali policijsko vozilo i organizovali zabavne poligone. Na svakom punktu izazvali su veliko interesovanje građana, naročito najmlađih. Vatrogasno vozilo i svoju opremu predstavili su pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Niš, koji su u razgovoru sa građanima odgovarali na sva pitanja o svom radu, prevenciji i spasavanju u slučaju požara i drugih vanrednih situacija.

Takmičenje je održano na platou ispred Dečijeg kulturnog centra u Čairu.

Čestitamo pobednicima i zahvaljujemo se svim ekipama - BRAVO!

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>