Humani srednjoškolci – uspešne akcije davanja krvi

05.11.2019

U Niškim srednjim školama tokom oktobra su uspešno organizovane tri akcije dobrovoljnog davanja krvi.

U Prehrambeno-hemijskoj školi bilo je 15 dobrovoljnih davalaca, od toga 13 devojaka. Prvi put krv je dalo njih 14. Akcija je održana 3. oktobra 2019. godine.

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Pravno-poslovnoj školi krv je dalo 11 učenika i jedan profesor. Svim učenicima to je bila prvo davanje krvi. Akcija je održana 7. oktobra.

U ETŠ „Mija Stanimirović“ akcija je održana 29. oktobra, krv je ukupno ponudio 31 učenik, a krv je dalo 29 učenika. Svima je to bila prvo davanje krvi.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi organizovali su Zavod za transfuziju krvi Niš i Crveni krst Niš, čiji su volonteri motivatori u svim školama razgovarali sa učenicima ali i zaposlenima o značaju davalaštva krvi. U svakoj školi su svojim vršnjacima podelili flajere Crvenog krsta o dobrovoljnom davalaštvu krvi.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>